[ad_1]
На сьогодні 358 шкіл області частково чи повністю перейшли на приготування страв за рецептами Євгена Клопотенка.
Про це повідомляють у Рівненській ОДА.
Відповідно до постанови Уряду триває перехід на нові чотирьохтижневі меню.
Начальник закладах упродовж 2020-2021 рр. відремонтовано 36 харчоблоків. У 2020 р. в 98 шкіл придбано 744 одиниці нового обладнання для харчоблоків.
Згідно з Клопотенком, нове шкільне 4-тижневе меню складається зі 160 страв.
Нове шкільне меню для учнів
Страви зі свининою та яловичиною
Ліниві голубці,
Плов з булгуру та свинини,
Болоньєзе,
Кебаб з сиром,
Котлети,
Бефстроганов з вареною яловичиною,
Гуляш з вареної яловичини,
Китайська печеня зі свининою,
Французька печеня з яловичиною,
Верещака з яловичини,
Печеня по-домашньому з яловичини,
Печеня по-домашньому зі свинини,
Чилі кон карне з яловичиною.
Страви з риби:
Рибні нагетси,
Риба запечена з морквою та цибулею,
Риба тушкована з овочами у томаті,
Минтай запечений у соусі “Бешамель”,
Рибні фрикадельки,
Рибні стіки,
Рибні котлети,
Рибний закритий пиріг зі спеціями.
Страви з курячим м’ясом
Пастуший пиріг з куркою,
Тушкована капуста з овочами та м’ясом,
Куліш з курячим м’ясом,
Плов з курячим м’ясом,
Чилі кон карне з куркою,
Котлета по-міланськи з сиром,
Курячі нагетси,
Курка по-італійськи,
Курячий шніцель,
Запечене філе курки з орегано,
Куряче стегно в гірчичному соусі,
Курка запечена в імбирному соусі,
Печеня по-домашньому з куркою,
Курка тушкована в соусі гуляш з кмином,
Бігос з гречкою та курячим м’ясом,
Шпундра з куркою,
Чахохбілі з куркою.
Салати
Салат зі свіжого буряка та сметани,
Салат зі свіжого буряка та олії,
Салат з капусти, зеленого горошку та насіння,
Салат з буряком та чорносливом,
Салат з буряком, курагою та горіхами,
Салат фруктовий з горіхами,
Салат з гарбузом, насінням та зеленим горошком,
Салат з гарбузом та яблуком,
Салат з морквою та імбиром,
Салат з буряком, селерою та сиром,
Салат з капустою та морквою,
Салат з морквою та яблуком,
Салат з квашеними огірками,
Овочеве асорті,
Салат із запеченою груші та моркви,
Вінегрет,
Салат з морквою, каррі та соусом «Вінегрет»,
Салат з запеченою капустою та родзинками,
Салат з морквою, сиром та сметаною,
Салат з моркви та капусти зі сметанно-хроновим соусом,
Салат з червоної капусти з соусом «Вінегрет”,
Салат з гречкою та овочами,
Салат з капусти та олії,
Салат з яйцем, сиром та куркумою,
Салат з перетертим яйцем та яблуком,
Салат з яйцем та зеленим горошком,
Салат зелений з огірків та томатів,
Салат зі свіжих томатів з солодким перцем,
Салат з овочів та яєць,
Салат з капусти, огірків та кропу,
Салат з капусти, яблуком та селерою.
Салат з огірками, петрушкою та часником,
Салат з капусти, огірків та насіння фенхелю,
Салат з кисломолочним сиром та солодким перцем,
Салат з м’якого сиру та томатів,
Салат з капустою та огірками зі сметаною.
Перші страви
Суп овочевий,
Мінестроне,
Бульйон овочевий,
Суп Авголемоно,
Суп з крупою перловою або рисовою та томатом,
Суп гороховий,
Борщ з картоплею,
Полтавський борщ зі сливовим варенням,
Морквяний/картопляний крем-суп,
Суп з квасолі,
Юшка рибна,
Суп білий з галушками,
Капусняк з гарбузом,
Сочевичний суп-пюре.
Гарніри
Овочі з соусом «Бешамель»,
Товчанка,
Пшоняна каша з квашеною капустою,
Горохове пюре з зеленого гороху,
Горохове пюре з чорносливом,
Лобіо з квасолею,
Квасоля біла / червона,
Кус-кус,
Галушки,
Ньоки картопляні,
Рис з кмином / з ореганом,
Відварена картопля,
Гречана каша з чебрецем,
Булгур,
Овочева паелья з куркумою (морква, цибуля),
Гречка з томатною пастою,
Каша пшенична,
Картопляне пюре,
Банош,
Овочеве соте,
Овочеве рагу з зеленим горошком,
Зелені кабачки в панірувальних сухарях,
Різотто з зеленим горошком та твердим сиром.
Напої
Компот з ягодами та м’ятою,
Узвар,
Кисіль вишневий,
Какао з молоком,
Напій з шипшини,
Чай масала,
Чай з липою,
Сік: яблучний, томатний, виноградний, морквяний, сливовий, абрикосовий.
Страви з яєць
Скрамбл,
Омлет з орегано,
Фритата.
Страви з сиру, запіканки:
Ягідне кюлі (начинка),
Рисова запіканка з ягідним кюлі
Пан де калатрава,
Мак енд чіз,
Манний пудинг,
Бланманже,
Оладки кукурудзяні з манкою,
Панкейки бурякові,
Яблуко запечене з сиром,
Яблуко каркаде,
Шуліки з маком,
Печиво цитрусове, печиво вівсяне,
Ліниві вареники,
Сінабон з корицею,
Вертута з яблуком,
Тост з гороховим пюре та яйцем,
Запіканка морквяно-яблучна, запіканка сирна з яблуком та морквою, запіканка сирна з бананом та сметаною,
Кіфлик,
Львівський сирник з морквою,
Вегетаріанський закритий пиріг,
Запіканка пшоняна з гарбузом.
Фрукти
Апельсин
Банан
Виноград
Груша
Мандарин
Яблуко
Слива
Персик
Диня
[ad_2]
Источник: 0362.ua